zondag 27 juli 2014

Terror Grover


Sinds jaar en dag worden katten ingezet om de mensheid  van muizen te verlossen, maar onze poes Grover heeft dat niet goed begrepen. We hadden geen muizen maar Grover brengt ze binnen en laat ze dan ontsnappen. Misschien vindt zij het prettiger om overdekt te jagen, vooral als het slecht weer is. Dat heb je ook in Amerika. Dan laten ze een panter of een ander ‘wild’ dier los in een omheind terrein en die kan je dan, tegen betaling, ‘jagen’. Zoiets heeft Grover voor zichzelf geregeld. Onze vorige kat joeg ook op muizen maar hij bracht ze nooit binnen. (Volgens Koen bracht hij ze naar de dierenarts maar dat lijkt mij niet waarschijnlijk. Gezien zijn omvang denk ik dat hij ze opat, als aanvulling op zijn karige dieet.) Zo zitten er soms muizen onder het keukenblok,  onder de bank of boven op het gordijn. Als ik ze kan vangen laat ik ze buiten vrij maar vaak loopt het slecht met ze af en heeft Grover ze eerder te pakken. Net als bij drs.P: dan ligt er weer een muizenjuffrouw in het trapportaal, die op onnatuurlijke manier is overleden.
Onlangs dacht ik dat er een sigarenpeuk op de grond lag; was het een afgebeten muizenkop. Bij dierenliefde krijg je ambivalente gevoelens. Dankzij je lieve poes, die schattig kopjes geeft en al heel haar leven verliefd is op Mink, heerst er terreur en angst onder het muizendom.
De hond is wat betreft matiger. In zijn jeugd heeft hij weleens een slachting aangericht onder Kralingsebosse zwerfkippen, en was een ziek konijn of een onoplettende meerkoet de pineut maar zo bont als Grover heeft Mink het nooit gemaakt. Nu hij tien jaar is, loopt hij eenden en ganzen ongeïnteresseerd voorbij. Misschien dat de poes dat later ook krijgt. Dat zou een stuk rustiger zijn.


Laaglander

Geen opmerkingen: