donderdag 27 maart 2014

Volksgericht


Moet Volkert van der Graaf gelyncht worden? Of anders openbaar gevierendeeld, nadat hij eerst gruwelijk gemarteld is, zoals eertijds Balthasar Gerards? Je zou het haast gaan denken. De fans en familie van Pim Fortuyn zijn er druk mee en Fred Teeven en Mark Rutte dragen bij aan de hetze door alles te doen wat in hun vermogen ligt om die onderbuikgevoelens te voeden.
In Nederland hebben we scheiding der machten. De regering en het parlement maken de wetten en de rechtelijke macht voert ze uit.
Het is goed dat dat zo georganiseerd is, zo blijft willekeur uit en de wetten worden toegepast door rechters die daarvoor geleerd hebben. Wie het niet eens is met een beslissing van de rechter kan in hoger beroep. Allemaal netjes geregeld en meestal gaat dat goed.
Maar dus niet als Pim Fortuyn vermoord wordt. Dan gaan parlementariërs en staatssecretarissen dingen roepen. Je zou zeggen dat juist diè mensen het voorbeeld moeten geven en de rechtspraak aan de rechtbank over laten. Als de rechter, die toch door de gemeenschap is aangesteld, ook in hoger beroep tot een bepaalde straf komt, zoals hij bij elke andere moordenaar zou komen en die straf wordt uitgevoerd op een manier die voor elke andere veroordeelde zou gelden heb je dat te accepteren. Aangezien niet besloten is hem ter dood te brengen en hij na intensief onderzoek door geleerden ook geen psychopaat  schijnt te zijn die in een longstay-afdeling de rest van zijn leven moet slijten, komt hij vrij en zal hij verder moeten met zijn leven.
Het is afschuwelijk dat Pim Fortuyn vermoord is maar laten we de rechtstaat alsjeblieft in leven laten.


Laaglander.

Geen opmerkingen: