vrijdag 30 augustus 2013

Broccoli schotel met komkommersalade


Dit is een héérlijk vegetarisch recept en nog gemakkelijk ook.
1 stronk broccoli, 1 bakje bruine champignons, cashewnoten, 1 bakje slagroom, gekookte rijst.
Maak de broccoli schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze 2 á 3 min. voor. Houd een aantal cashewnoten apart en maak de rest etwas fijn in een vijzel of keukenapparaat. Snij de champignons in schijfjes. Doe wat boter in een hapjes pan of wok. Voeg daarin de champignons met de klein gemaakte noten en fruit deze aan. Wanneer de champignons wat kleiner zijn doe er dan de slagroom in. Laat deze wat verdampen. Zodra er een saus is ontstaan voeg je daar de broccoli bij en roer alles door elkaar totdat het gerecht weer warm is. Dit serveer je samen met de rijst.
Komkommersalade op Maaikes wijze.
Schil de komkommer en snij deze in dunne plakjes met een groente rasp. Strooi daar wat zout over  en meng het geheel en leg het opzij. De saus wordt gemaakt met een scheut goede olijfolie, sherryazijn, Dyon mosterd en wat honing. Klop deze ingrediënten totdat er een saus is ontstaan en proef het totdat je het lekker vind. De komkommer is ongeveer 15 min. apart gezet en het ligt in zijn eigen vocht. Knijp de komkommer uit totdat de hoeveelheid vocht verdwenen is. Voeg de slasaus er bij en roer dit geheel door de komkommer heen. Dit is een oude manier van komkommersla-- maken en Roen en ik smullen hiervan.
Eet Smakelijk.



Geen opmerkingen: