zaterdag 3 mei 2014

Opportunistisch racisme bestrijden


Donald Sterling is door de Amerikaanse basketbalbond voor het leven geschorst en hij moet 1,8 miljoen euro boete betalen omdat hij zich racistisch heeft uitgelaten in een privételefoongesprek.
Wat denken ze daar mee te bereiken? Dat hij geen racist meer zal zijn, dat hij zijn leven, na tachtig jaar, zal beteren? Gaan ze nu zijn gedachten controleren? De vriendin met wie hij het telefoongesprek had, heeft een opname hiervan laten lekken. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Ze heeft er vast een lieve duit aan verdiend, aan dat 'lekken'. Mij lijkt dit 'onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal', maar dat zal wel niet, want miljardair Donald kan wel een advocaat betalen.
Ik vind het lijken op bij iemand het toilet binnendringen en dan klagen dat het stinkt.
Die Donald Sterling is ongetwijfeld heel zijn leven al een racist, dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat er tot in de jaren zeventig in Amerika apartheid racial segregation - bestond. Toen was racisme volkomen geaccepteerd, althans, door de blanke Amerikanen. Nu weten ze van politieke correctheid niet meer waar ze het zoeken moeten, maar zon oude redneck doet daar natuurlijk niet aan.
De financiële steun van de oude racist was intussen wel welkom. Nu hij bijna dood is, kunnen ze het erop wagen en gaan ze heldhaftig de strijd tegen racisme aan.


Laaglander

Geen opmerkingen: