maandag 13 mei 2013

Oosterse courgettesoep


2 courgettes
Rood pepertje
1 blik kokosmelk
Bouillonblokje
Koriander
1 ui
1 teentje knoflook
Olijfolie
Rasp de courgettes. Snij de pepertjes in reepjes. Wanneer je niet van te pittig hou haal de zaadjes eruit. Snij de ui in stukjes. Fruit de ui, pepertje en fijngesneden knoflook op een matig vuur. Voeg de courgette langzaam erbij en fruit deze mee. Voeg water toe met de bouillonblokje en breng dit aan de kook. Snij de koriander in stukken en voeg deze aan de soep toe. Haal de staafmixer erdoor en voeg de kokosroom erbij. Vul de soep aan met de kokosmelk. Wanneer de soep te dik is vul je dit aan met water. Is de soep te flauw gooi er wat maggi erbij.  Maak wat soepstengels van bladerdeeg met sesamzaadjes. Eet smakelijk.


Geen opmerkingen: