donderdag 19 november 2015

Een oud gezegde.


Een tijdje geleden, tijdens het verbouwen, begaf onze oude, trouwe stofzuiger het. Bouwstof schijnt vergif te zijn voor deze werkpaarden in onze huishoudingen. We kochten dus een nieuwe. Eentje zonder stofzakken. Alweer een besparing. Dat klopt. Edoch, nog nooit zo’n kreng  mee gemaakt, lui dat die was. Na het zuigen werd er nog steeds overal stof gevonden. Jullie hebben dus de goedkope versie gekocht, werd ons gevraagd tijdens de klaagzang onzerzijds. Klopt, antwoordden we. Er werd dan een begrijpende blik naar ons geworpen.
Toen op een dag zagen we een aanbieding van Samsung wasmachines. Die boden een A+++ wasmachine aan met een nieuw soort technologie, eentje die bubbeltjes produceert. Dus door die bubbeltjes komt er meer zuurstof in het apparaat. De was wordt nu schoner met minder wasmiddel en lagere temperaturen. Ook was de onze ernstig op leeftijd en wat ons over de streep hielp was dat er een, jawel,  gratis stofzuiger bij geleverd wordt.

Nu zijn beiden in ons huis. Alleen de stofzuiger is niet zo energie zuinig zoals de wasmachine. Maar dan denk ik aan het oude gezegde: “ Bij een gegeven stofzuiger kijkt men niet in de slang.”  

Geen opmerkingen: