zondag 2 juni 2013

Afscheid en Compliment


Afgelopen donderdag nam Marc afscheid van cliënten en collega’s.
Toen ik 10 jaar geleden in dienst kwam bij GGZ-Delfland was hij nog leerling. Wel een leerling waar zijn toenmalige leidinggevende, achter zijn rug om, al van zei dat hij ‘ver’ zou kunnen komen. Nu ja, wat is ver. Hij is zoco, zorgcoördinator, meewerkend voorman, geworden en dat deed hij heel goed. Heel even is hij manager geweest maar dat smaakte hem minder. Daar is hij snel mee gestopt. De positie tussen hamer en aanbeeld beviel hem niet.
  Hij was zeer gezien, zowel door collega’s als door cliënten en dat was te merken bij zijn afscheidsreceptie, die op zijn verzoek niet is de personeelskantine werd gegeven maar ‘op’ de afdeling. Marc houdt niet van hoogpolig, zoals hij dat noemt. In groten getale waren ze op komen dagen. Collega’s en (ex)patiënten. Er waren sprekers.  Marc was en verlegen van, dat had hij niet verwacht. Een ex-patiënt, die vrijwillig in de kantine als kok werkt, had voor hapjes en drankjes gezorgd. De muziekgroep zorgde voor muzikale omlijsting en het onverwachte zonnetje maakte dat het terras ook benut kon worden.
Het was een vrolijke, ontspannen bijeenkomst.
Al heeft hij een veelbelovende opvolgster, we gaan hem missen. Hij is vanaf de oprichting van de afdeling betrokken geweest. Afdeling detox is zeker ook zijn creatie te noemen.
Hij gaat bij een thuiszorgorganisatie werken. Die boffen met zo’n medewerker, dat is zeker.

Heel wat anders.

Het doet me deugd dat Hot het gevecht met de starre carrièretijgerin, de manager, lijkt te gaan winnen. Hot heeft ballen getoond door de confrontatie aan te gaan. Ik zou het hem niet nadoen. Daar ben ik te ontwijkend voor. Maar dankzij mannen als Hot worden misstanden, waar alle collega’s last van hebben, aan de kaak gesteld en bestreden. Hot is een held! Hot, ik ben trots op je.

Laaglander.


Geen opmerkingen: