Recept
Afgelopen
weekend hebben we een nieuw recept geprobeerd. Een hartige taart en ook nog
vegetarisch en lekker dat die is!
Champignontaart
Bereidingstijd:
Keuken:
Smaak:
Techniek:
Soort
gerecht:
Uit
eigen keuken:
Ingrediënten
voor 4 personen
Deegmix voor een hartige taart of pizza
400 gram champignons kastanje
1 stuks uien
40 gram boter
100 gram geroosterde hazelnoten
1 bosje peterselie
3 stuks eieren
150 gram roomkaas vers met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin)
75 gram oude kaas
400 gram champignons kastanje
1 stuks uien
40 gram boter
100 gram geroosterde hazelnoten
1 bosje peterselie
3 stuks eieren
150 gram roomkaas vers met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin)
75 gram oude kaas
Voorbereiding
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Zet de vorm in de
koelkast. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de boter in
een koekenpan en bak de champignons en de ui omscheppend tot ze beginnen te
kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Laat iets afkoelen. Hak de noten grof.
Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Schep er het
champignonmengsel, de noten en de peterselie door.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de vorm
met het mengsel van eieren, roomkaas, champignons en noten. Bestrooi de taart
met de geraspte kaas en laat in circa 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Eet
de taart warm of lauwwarm
Serveertips
Geef er desgewenst een gemengde salade
bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten