dinsdag 23 december 2014

MEISJE


Meisje
 
Dinsdag de 23ste alweer. Goh wat gaat de tijd snel. Soms kan ik het nauwelijks bijhouden.

Gisteren was onze nieuwe Meisje er alweer een hele week. Wat een lieverd is het, onze schoonheid uit Athene. En wat een veranderingen maakt zo’n hond mee in zo’n week.

Een badderpartij voorafgaand aan de adoptie, vervolgens in een mand of kooi, onderin een groot vliegtuig, dan drie uur vliegen, een warme gastvrije opvang door Petemoei. De middag erop een autorit naar Schiedam.

Wat moet zo’n hond veel leren in een week:

Leren te wandelen aan de riem, het rechts blijven lopen, anders vallen de personen die Meisje uitlaten. De conclusie trekken dat uitgaan betekent moeten plassen en poepen.

Verder allerlei indrukken met nieuwe mensen, katten, ander eten, andere lucht, andere temperatuur, andere gewoontes, de scootmobiel, meegaan naar de fysiotherapie met de een, meegaan met boodschappen doen met de ander, rennen, aan spieropbouw en conditie werken, even kennismaken met onze dierenarts, het meemaken van verwarming in huis.

Kortom een enorme drukte.

Meisje reageert over het algemeen cool, is soms nog wel wat schrikachtig, maar begint al aardig te luisteren, en hyperventileert ook al veel minder dan tijdens de eerste dagen.

Wij zijn dan ook al erg veel van haar gaan houden. Het is een totaal andere hond dan Jesse. Ze heeft ook wat Afghaanse trekjes. Ze heeft de oren en de heupen van een Afghaanse windhond, en ze ziet heel erg veel, haar ogen hebben een heel brede blik. Ze is heel dankbaar voor alles. Komt je bedanken voor eten, gaat daar trouwens heerlijk op haar gemak bij liggen en proeft wat ze eet terwijl ze kauwt, terwijl Jesse alles naar binnen schrokte, en dan was het op voordat ze het wist.

Het heeft dus intussen echt geklikt tussen ons.

Ook met de katten gaat het steeds beter. Eerst hield Meisje ze volcontinue in de gaten en wilde er constant op af, maar nu zoekt ze rustig een plekje en reageert meestentijds rustig op de aanwezigheid in de huiskamer.

De katten beginnen dat ook door te krijgen, en langzamerhand komen ze voorzichtig wat vaker stilletjes binnen. Ze doen het wel op hun tenen, want vertrouwen Meisje nog niet helemaal, en ja Meisje is verhoudingsgewijs toch knap groot.

Ik ben wel heel blij dat we Meisje nu al dik een week hebben voordat we as. Donderdag afreizen voor de Kerst. We gaan dan met de trein, en het is fijn dat Meisje dan al vertrouwen in ons heeft en veiligheid bij ons kan vinden. Kortom de ontdekkingsreis van een Griekse schoone gaat gedurig verder.

Verslag volgt.  Groetjes en allemaal fijne Feestdagen toegewenst!!

Geen opmerkingen: