woensdag 24 juli 2013

Brave Koen en ondeugende MickMijn jongste zoon Koen is een brave jongen van zeventien jaar. Hij is lid van de SP. (Je kan voor de gemeenteraad zelfs op hem stemmen.) Als jongste lid mocht hij, bij afwezigheid van Jan Marijnissen de nieuwe vestiging in Rotterdam openen. Hij is de beste van de klas (Een 10 voor maatschappijleer!) en in zijn vrije tijd werkt hij bij pretpark/speeltuin Plaswijckpark. Hij is door en door braaf. Van mij heeft ie het niet en streng zijn we ook niet. Hij heeft het van zichzelf. Hij ziet er niet uit als een socialist; meer een J0VD-er (Liberale jongere), al is hij links tot in zijn haarwortels.
Dit in tegenstelling tot mijn oudste zoon Mick, nu tweeëndertig en intussen een oppassende burger, maar toen hìj zeventien was, was het feesten, blowen, XTC, en elke nacht graffiti spuiten. (Toen was ik al gescheiden en hij woonde bij zijn moeder. Ik had er wel de zorgen maar weinig last van.) 
Koen is geslaagd (uiteraard) voor de middelbare school en is op talenvakantie gegaan. Dat is een talencursus, in zijn geval Engels, gecombineerd met een vakantie. Twee weken Malta. Voor het eerst alleen met het vliegtuig. Zijn moeder moest huilen bij het afscheid op Schiphol.
Af en toe hadden we contact via skype. Of zijn Engels beter geworden is weten we niet maar feesten kàn hij intussen. Als hij om 08:00 uur les had ging hij om 02:00 uur naar bed maar anders was het feesten tot 06:00 uur.
We hadden verwacht dat hij bruinverbrand terug zou komen want het was daar elke dag zonnig en 30 graden. Echter, hij was nog bleker dan toen hij wegging.
Heeft hij ten langen leste iets van zijn halfbroer en zijn vader overgenomen. Thuisgekomen is hij eerst achttien uur gaan slapen. Daarna was hij eigenlijk nog moe.
Hopelijk voor hem is hij morgen fit want hij gaat achtentwintig dagen aan een stuk werken bij Plaswijck.


Laaglander.

Geen opmerkingen: