woensdag 18 mei 2016

Erasmus MC Dag 1, 2016-05-18

Een van de kamers op Erasmus MC H 5 interne geneeskunde, met een verlengd bed gelukkig
Hoi Lieve lezers, hier een eerste berichtje vanuit het Erasmus, afd. H 5.

Per taxi arriveerde Els en ik hier vanmorgen om 10.00u. Eerst een nummertje getrokken voor een eerste opname gesprek. Gegevens overlegd, en ze hebben kunnen constateren dat ik in persoon aanwezig was.
Daarna een volgend nummertje getrokken voor een medicatieopnamegesprek. Hen een actueel overzicht gegeven van wat ik allemaal gebruik, hoeveel, wanneer en dergelijke. Gelukkig had ik ook een eigen voorraadje bij me want ze konden nog niet voor alles zorg dragen op kort termijn.
Daarna met onze spullen naar de betreffende afdeling, waar ze qua naam al wel op de hoogte waren van mijn komst maar een bed was er nog niet.
Een uurtje later inmiddels rond twaalven waren er twee mensen met ontslag gestuurd en kreeg ik een bed toegewezen met zowaar uitzicht op de Hogeschool Rotterdam, de ESSO pomp en een stukje water. Wel in de oudbouw. Ik lag tegenover een mw. die in de loop van de middag te horen kreeg dat ze ook met ontslag mocht.
Els bleef nog een tijdje bij me ook bij enkele gesprekken met verpleegkundigen die hun anamnese afnamen.
De bezoeken van doktoren en assistenten bleven aanhouden tot 15.45uur. Gelukkig tussendoor nog wel drie boterhammen met karnemelk kunnen nuttigen.

Ik was pas zojuist, 15.45u in staat om de computer aan te sluiten. Tot nu toe een constante stroom van arts assistenten, zusters, broeders, anamnese hier, anamnese daar. Bloed afgenomen, lichamelijk neurologisch onderzoek gehad, en ik ben inmiddels doodmoe. Ik bleek moeilijk prikbaar, maar een prikspecialiste heeft zich ermee bemoeit en ondanks dat mijn "leidingen" heel diep liggen sinds de eerste chemokuur afgelopen september is het haar toch gelukt. Ik ben wel bang dat er op de plekken waar ze het eerder geprobeerd hebben blauwe plekken gaan ontstaan net zoals de vorige keer, maar nu zit er dus ook de infuusnaald voor de medicatie van morgen al in. Blij toe. Verbinding krijgen was niet moeilijk. Je hoeft alleen de regels van het EMC te accepteren, en er is direct verbinding.De arts is zojuist langs geweest en morgen ga ik beginnen met een 5 daagse kuur Privigen. De stofnaam is Immunoglobuline. Ik ga nu even googlelen om te kijken wat dit precies is. Wel weet ik dat ik dus vanaf morgen tenminste 5 dagen in het EMC blijf. https://nl.wikipedia.org/wiki/Immunoglobuline hier kan je er meer over lezen.

P. Ik heb ondertussen wat medicatie van de afdeling ontvangen, en heb die aangevuld met wat ze nog tekort kwamen. En ik heb gegeten. Aardappelpuree met droge doperwten en gehaktballetjes. Daarna kwam een van de verpleegkundigen me vertellen dat mijn kaliumgehalte erg hoog was en of ze opnieuw mocht prikken. Dat mocht wel maar ik zei al dat dit hoogstwaarschijnlijk niet zou gaan lukken. Uiteindelijk gebruikte ze toch de door mij al aangeraden infuusnaald, omdat die toch regelmatig doorgespoeld moet worden, Daarna heb ik Els gebeld met het nieuws wat ik jullie hier ook aan het vertellen ben. Ik ben doodmoe. Heb besloten dat ik geen TV ga huren, maar het gewoon voorlopig ga doen met mijn computer, waarop ik Netflix heb en ook een aantal zenders van de tv. Ik heb nog niet kunnen rusten vandaag en dat ga ik nu eerst maar eens even doen.
Op dit moment lig ik alleen op deze vierpersoonskamer en dat is op dit moment eigenlijk wel lekker. Ik hoor gegiechel van verpleegkundigen op de achtergrond. En dat stoort me niet.
Ik heb zo het idee dat ik het vast niet laat ga maken vanavond.

Heb ik nieuws dan horen jullie het van jullie hoopvolle correspondent Jeroen vanuit het EMC.

Geen opmerkingen: