Ik ben de
laatste tijd weer creatief aan het koken. De laatste tijd druk bezig met
appelcompote. Hier is het vernieuwde recept.
1 kg
gesorteerde appels
2 peren
Citroensap en
wat geraspte citroenschil
Speculaaskruiden
of kaneelpoeder.
Appels
schillen, ontpitten en in stukjes snijden en deze in een warme pan met bodempje
water deel voor deel toevoegen. Regelmatig roeren en zo af en toe wat water
toevoegen zodat het niet verbrand. De peren schillen, ontpitten en in stukjes
bij de appel toevoegen. De gaspit lager zetten, deksel op de pan en regelmatig
proeven of alles gaar is. Grof met een garde roeren. Er hoeft door de peren
geen suiker worden toegevoegd. Wel de citroensap, rasp en kruiden beetje bij
beetje bij doen en regelmatig proeven totdat het lekker is. Eet smakelijk.
Mijn lief
snapt bij tijd en wijlen niet wat me bezielt want de andere met de kaneel was
al lekker en dus waarom weer andere kruiden? Tja, wat zal ik zeggen. Soms krijg
ik de geest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten