donderdag 28 april 2016

Ditje en datjes.


De gril is aan het grillen.
Geroosterde paprika wordt het nu.
Straks gaan de knoflookbollen in de oven.
Ontveld, onttopt, besprenkeld met olie en bedekt met tijm
Ingetukt in vuurvaste schaaltjes ook bedekt, ditmaal met aluminiumfolie.
Dan gaan ze de oven in en worden geroosterd.
Daarna gaat de folie eraf, afgekoeld en de tenen worden uitgeknepen.
Heerlijk in soepen, sauzen enz.
De bieten worden gekookt voor in de salade.
Recept;
Gekookte bietjes in stukjes gesneden.
Kruiden met basilicumazijn, zout en peper.
Gekookt eitje erbij met gesneden augurkjes, geroosterde knoflookteentjes naar behoefte.
Gesnipperde sjalotjes.
In stukken gesneden rijpe avocado.
Een scheut maggi erover.
Mandenrijenpartjes uit blik erbij.
Dan de slasaus erbij doen die je lekker vind.
Eet smakelijk.



Geen opmerkingen: