donderdag 11 juni 2015

Beste Medeflatbewoners.


Zoals jullie allemaal weten is gisteren de vrijwillige brandweer bij ons binnen geweest. Wij waren niet alleen maar Dorothé, Anja, Petra waren erbij. We gingen per etage aan beide kanten de brandtrappen langs terwijl hij zijn verhaal vertelde.
Bij brand is het een overweging om voor de voordeur een natte handdoek te leggen en op het balkon te gaan staan en dan te zwaaien naar de brandweer wanneer die er staat.
Gaat dat niet dan gaan we via de brandtrappen naar beneden. Om dit goed te laten verlopen is het noodzakelijk dat:
Vanaf de voordeur de doorgang minstens 90 cm breed is.
De deuren met draadglas en dranger moeten altijd dicht zijn en er mogen geen gordijnen voor hangen.
De sluis en de brandtrappen mogen niet gebruikt worden als opslagplaats.
Losse voorwerpen die om kunnen vallen of vast zetten of verwijderen. Tijdens brand is er een grote kans dat door de rookvorming je geen hand voor je ogen kan zien.
Op de brandtrappen mag er niets staan dat ook kan gaan branden want dan hebben we rookvorming die nergens heen kan gaan en het is ook giftig.
Er was ook sprake dat het laden van de scoot ook niet zonder risico is en dat het slim is dit niet in de nacht te doen.
Ook is het slim om op de hal brandmelders te plaatsen die gekoppeld zijn aan elkaar. Breekt er ergens brand uit dan weet iedereen dit en kunnen zij het pand verlaten.
Dit is de nieuwsbrief die ik aan de bewoners heb geschreven. Ik heb het niet over een aantal hele boze blikken naar ons omdat ze hun troep moeten verwijderen, of dat er een opmerking wordt gemaakt door een van de medelopers dat er toch wel héél erg pietje precies wordt gedaan en dat dit op haar irritatiespieren begon te werken en zij haar kont tegen de kribbe wilde gooien. Zij kreeg van mij ook een snauw terug. Er wordt gewoon vanuit gegaan dat onze flat nooit kan branden door het gewapend beton. Zucht. Gelukkig waren er een aantal mensen erg blij dat ik me hiermee bezig ben gaan houden. Daar doe ik het voor.Geen opmerkingen: