dinsdag 23 oktober 2012

Het Bergse Bos

Lage Bergse Bos

 
Een fijne wandeling in het Lage Bergse bos. Een uitstekende plek om de hond uit te laten. Hup Mink, naar buiten, naar het bos. Z’n zere  pootje is helemaal beter
Herfstkleuren en geuren all over the place. De natuur bereid zich voor op de schijndood van de winter. De meeste bladeren zitten nog  aan de bomen maar het afsterven is begonnen. M’n mp3speler doet middels Tom Waits een herfstige duit in het zakje: November's cold chain/Made of wet boots and rain/And shiny black ravens   On chimney smoke Lanes… Begeleid door een klagelijk zingende zaag. http://youtu.be/2nURnda4DWs
Maar laat ik niet vooruit lopen op mijn winterdepressie.
Bij het hondenstrand is het een gezellige bende van allerlei honden. Dè ontmoetingsplaats. Altijd even opletten of er geen loopse hond tussen zit want dan krijg ik Mink niet meer mee. En of een teef loops is, neemt hij nogal ruim.

Het is een mooi park, dat Lage Bergse bos en er is altijd wat te zien: nordic walkers, (oppassen voor afzwaaiende stokken), honden, joggers ruiters en skaters. En op het water een keur van watervogels, zoals de aalscholver die, uitdagend als een hangjongere op een paaltje zijn vleugels staat te drogen en op de kant een grote groep ganzen die de hond meedogenloos het water in jaagt.
Het Lage Bergse bos, tussen Hillegersberg en Bergschenhoek, is het kleine broertje van het Kralingse bos maar het is stiller en dorpser: iedereen groet elkaar. En het is verbonden met het Hoge Bergse bos en de Zevenhuizer plas. Zo bij elkaar is het veel groter Ik kom er graag. 

Laaglander
 

Geen opmerkingen: