woensdag 10 december 2014

Draadjesvlees.


Een van onze lievelingsrecepten. Het staat nu op het vuur. Hoorde van een vriendin dat zij dit lekker vindt maar er geen recept voor heeft. Vandaar.
We hebben hiervoor doorregen runderlappen nodig (dooraderd met vet. Dit moet want anders droogt het helemaal uit.

500 gr. Rundvlees
4 á 5 grote uien en 3 teentjes knoflook
Goulash kruiden van Dirk v.d. Heyden
Wijn of bier of water en een scheutje goede azijn.
Roomboter.


Roomboter smelten en het vlees er in doen. Wanneer deze bruin is uit de pan halen en de grof gesneden ui en knoflook toevoegen. De vloeistof met kruiden mixen met de garde. Wanneer de uien geslonken zijn vlees weer terug leggen en de vloeistof toevoegen. Op een heel klein pitje zetten of anders een onderlegger gebruiken en het gerecht uren laten staan. Liefst tegen de kook aan houden. Regelmatig kijken of er genoeg vloeistof in zit, anders vloeistof bij vullen. Alles uitzetten afkoelen en in de koeling bewaren. De volgende dag alles langzaam opwarmen want het smaakt de volgende dag het beste. Succes en eet smakelijk.

Geen opmerkingen: