Een van onze lievelingsrecepten. Het staat nu op het vuur. Hoorde van een vriendin dat zij
dit lekker vindt maar er geen recept voor heeft. Vandaar.
We hebben
hiervoor doorregen runderlappen nodig (dooraderd met vet. Dit moet want anders
droogt het helemaal uit.
500 gr. Rundvlees
4 á 5 grote
uien en 3 teentjes knoflook
Goulash
kruiden van Dirk v.d. Heyden
Wijn of bier
of water en een scheutje goede azijn.
Roomboter.
Roomboter
smelten en het vlees er in doen. Wanneer deze bruin is uit de pan halen en de
grof gesneden ui en knoflook toevoegen. De vloeistof met kruiden mixen met de
garde. Wanneer de uien geslonken zijn vlees weer terug leggen en de vloeistof
toevoegen. Op een heel klein pitje zetten of anders een onderlegger gebruiken
en het gerecht uren laten staan. Liefst tegen de kook aan houden. Regelmatig kijken
of er genoeg vloeistof in zit, anders vloeistof bij vullen. Alles uitzetten
afkoelen en in de koeling bewaren. De volgende dag alles langzaam opwarmen want
het smaakt de volgende dag het beste. Succes en eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten