donderdag 2 april 2015

Donderdag.


Vandaag is niet wat ik zou willen noemen: een inspirerende dag. Ik ging dus even naar de Wikipedia site en vond dit stukje wat de donderdag betekent.
Donderdag is één van de zeven dagen van de week volgens de gregoriaanse kalender. Het is de dag die op de woensdag volgt, de dag na donderdag is vrijdag. Als de maandag als eerste dag van de week wordt gezien, is donderdag de middelste dag van de week, en de vierde dag van de werkweek.
De naam donderdag is afgeleid van Donars dag.[1][2] Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Iovis, de dag van Jupiter, genoemd naar de gelijknamige planeet. Deze planeet ontleende zijn naam aan de gelijknamige god Jupiter. De Germaanse god Donarbeschouwde men als dezelfde god als Jupiter.
Speciale donderdagen[bewerken]
·         Witte Donderdag: donderdag voor Pasen
·         Vette Donderdag: donderdag na Aswoensdag[3]
·         Kerstdonderdag: donderdag die valt op Kerstavond of op Kerstdag of eerste donderdag na Kerstdag (nooit 31 december!)
·         Donderdag Meppeldag: jaarlijks toeristisch evenement in de zomervakantie op zes achtereenvolgende donderdagen in Meppel
·         Zwarte donderdagbeurscrash New York 1929 of gewelddadige politieke demonstraties Guatemala 2003
·         Hemelvaartsdag: valt elk jaar op de zesde donderdag na Pasen

Ondertussen kun je ook naar dit filmpje kijken en luisteren naar ook een donderhater.Tot morgen.

Geen opmerkingen: